Tydzień gastronomii Drukuj

plakat

Jako pierwsi akcję promowania zawodów rozpoczęli uczniowie klas żywieniowych. Od samego rana w pracowni gastronomicznej klasa 2ks upiekła ponad 200 sztuk diablotek z ciasta francuskiego, a następnie uczniowie ruszyli po klasach z poczęstunkiem.



Uczniowie klasy technik stylista zostali zaproszeni do  pracowni gastronomicznej i kelnerskiej, gdzie nauczyli się trudnej sztuki składania serwetek



Klasa 3 Kucharz zaproponowała zakąski na pobudzenie apetytu. Smaczne i zdrowe bo sporządzone z warzyw:
· Sałatka włoska
· Placki ziemniaczane z blanszowanym szpinakiem
· Nadziewane pieczarki
· Pomidory faszerowane pieczarkami i cebulą]\
W Tygodniu Gastronomii jedni gotują, drudzy częstują, niektórzy wyszywają, a jeszcze inni projektują karty z przepisami. Każda specjalność dokłada swoją cegiełkę - klasa 2 Tżr na zajęciach z reklamy.


solidarni-z-ukraina-grafika-do-posta-facebook-jestesmy-z-wami-01 kopiowanie

ul. Padlewskiego2 09-402 Płock, tel. faks (024)   365 86 80, sekretariat uczn. 365 86 81, pok. nauczycielski 365  86 86 email: szkola@zsuip.pl