• koła zainteresowań w 2024/25

    • koło baristyczne

      „Sekrety kawy” - zostań specjalistą od kawy
    • Zdobędziesz tu umiejętności niezbędne dla każdego, kto chce serwować kawę zgodnie ze sztuką baristyczną. Poznasz technikę przygotowania perfekcyjnego espresso, idealnej cremy, kaw mlecznych czy drinków kawowych. Nieobce Ci staną się alternatywne metody parzenia kawy, a osoby zamawiające u Ciebie filiżankę cappuccino będą mogły liczyć na niespodziankę w postaci wyjątkowego latte art. Umiejętności poprzesz wiedzą, dzięki której opowiesz o serwowanej kawie. Poznasz rolę zmysłów w degustacji i staniesz się specjalistą od smaków i aromatów.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         zaprasza Agnieszka Gabryszewska – Gnyp 

       

    • pracownia stylizacji wizerunku

      odkryj swój styl
    • Pracownia kreowania wizerunku to miejsce, gdzie poznasz tajniki stylizacji, jej rodzaje oraz techniki wykonywania profesjonalnego makijażu. Stworzysz projekt stylizacji odpowiedni dla typu urody i sylwetki. Nauczysz się, jak za pomocą makijażu i ubioru podkreslić cechy urody i sylwetki.

      zaprasza opiekun Monika Jabłońska

    • koło teatralne

      zaprasza na scenę
    • "Teatr to aktywna refleksja nad samym sobą " - Novalis

      Jeśli chcesz rozwijać się twórczo, wyrażać własne emocje, odkrywać talenty, a także pracować w zespole niepowtarzalnych osób - koło teatralne jest dla Ciebie. Pamiętaj, że warto mieć: marzenia - podróżuj, śnij, odkrywaj. Serdecznie zapraszamy na zajęcia.

      opiekun Ewa Chacińska
       

    • koło piekarnicze

      zostań specjalistą od wypieków
    • Chcemy popularyzować spożycie chleba wśród uczniów i ich rodzin. Pieczemy według tradycyjnych receptur tj. na zakwasie, na mące żytniej i ciemnej oraz z zaparzaniem śruty. Wykorzystujemy ziarna z gospodarstw ekologicznych. W naszych planach jest podjęcie współpracy z samorządem szkolnym i gastronomią, aby zdrowo łączyć pieczywo z innymi produktami, chcemy robić kanapki do degustacji na przerwie w szkole.

      zaprasza opiekun koła Tadeusz Dorobek
       

    • koło wolontariatu

    • Chętnych, którzy mają dobre serce i chcą bezinteresownie działać dla drugiego człowieka zapraszam do kontaktu. 

                                                                                                                                                                                                  opiekun koła Renata Łukiańska