• Aktualny czas

      Czwartek 21.11.2024
    • Aktualności

      Co nowego w szkole?
      • Przedstawienie profilaktyczne ,,Sąd nad papierosem''
        • Przedstawienie profilaktyczne ,,Sąd nad papierosem''

        • 25.05.2022
        • Uczniowie ze szkolnego koła teatralnego zaprezentowali w konwencji rozprawy sądowej "Sąd nad papierosem"

          Celem przedstawienia było zwrócenie uwagi na zdrowotne następstwa i zagrożenia płynące ze strony tego zgubnego nałogu jak również uświadomienie młodzieży, ile argumentów przemawia za niepaleniem. Młodzi aktorzy znakomicie wcielili się w przydzielone im role: sędziego, prokuratora, obrońcy, oskarżyciela, oskarżonego papierosa, lekarza, świadka i woźnego. Końcowym akcentem sygnalizującym ważność problemu, były plakaty o tematyce antynikotynowej zaprezentowane, licznie zgromadzonej publiczności, przez "uczestników procesu."

        • Przedstawienie profilaktyczne ,,Sąd nad papierosem'': zobacz więcej
      • Wycieczka do ZOO w Płocku
        • Wycieczka do ZOO w Płocku

        • 19.05.2022
        • Dzięki uprzejmości OHP Płock, w dniu 19 maja 2022 r , klasy 3 Cw/p wraz z wychowawcą oraz 3 Fr/p, miały możliwość uczestniczyć w wycieczce do płockiego ZOO. Mieliśmy możliwość podglądania różnorodnych zwierząt z całego świata. Największą atrakcją była nietypowa lekcja biologii , podczas której, młodzież mogła dotykać i brać na ręce : węża , żabę , ropuchy olbrzymie, żółwie lądowe i wodne, jaszczurki , patyczaka, straszyka i inne zwierzęta. Było to niesamowite przeżycie dla większości , niektórzy przełamywali w ten sposób swoje lęki.

        • Wycieczka do ZOO w Płocku: zobacz więcej
      • Uroczyste otwarcie boiska szkolnego- I Mistrzostwa Szkoły w Lekkiej Atletyce
        • Uroczyste otwarcie boiska szkolnego- I Mistrzostwa Szkoły w Lekkiej Atletyce

        • 29.04.2022
        • Wreszcie, po wielu latach doczekaliśmy się pięknego kompleksu sportowego (boiska i bieżni lekkoatletycznej). 8 kwietnia 2022 r. uroczystego otwarcia dokonali: Prezydent miasta Płocka pan Andrzej Nowakowski, dyrektor szkoły pan Henryk Cichecki oraz uczennica klasy 3TŻ Oliwia Masłowska. W związku z tą uroczystością odbyły się I Mistrzostwa Szkoły w Lekkiej Atletyce oraz turniej piłki nożnej. W pchnięciu kula wygrał Paweł Buraczyński z klasy 3TŻ, drugie miejsce zajął Dawid Owczarzak z klasy 3TŻ, a trzecie Igor Woźnica z klasy 3TRS. W biegu na 60 m w kategorii kobiet wygrała Natalia Wolińska z klasy 3TŻ a w kategorii mężczyzn wygrał Konrad Milczarek z klasy 3W. Wielkie gratulacje dla zwycięzców.

        • Uroczyste otwarcie boiska szkolnego- I Mistrzostwa Szkoły w Lekkiej Atletyce: zobacz więcej
      • Szkolenie z Kuchni świata z szefem Studia Kulinarnego ZMOKŁA KURA
        • Szkolenie z Kuchni świata z szefem Studia Kulinarnego ZMOKŁA KURA

        • 25.04.2022
        • Uczniowie Technikum żywienia z kl. 1 tżr oraz 3tż/p w ramach projektu Zawodowe B2B dnia 30 marca wzięli udział w 8-godzinnym szkoleniu „Kuchnie świata – kuchnia włoska, kuchnia meksykańska, kuchnia orientalna z elementami sushi”. Realizatorem szkolenia była firma Nieznani Sprawcy Piotr Grycuk – Studio Kulinarne Zmokła Kura (polecamy!) z Białegostoku, a uczniowie szkolili się pod okiem Szefa Kuchni Radosława Sorko. Sporządzili gnocchi z sosem pomidorowym, carbonarę, chili con carne, guacamole i salsa pico de gallo, czego końcowym efektem była tortilla oraz poznali techniki wykonania sushi. Wszystko profesjonalnie, w doskonałej atmosferze.

        • Szkolenie z Kuchni świata z szefem Studia Kulinarnego ZMOKŁA KURA: zobacz więcej
      • WIOSNA w ZSUiP
      • „Podróże kulinarne ze smakiem”
        • „Podróże kulinarne ze smakiem”

        • 14.02.2022
        • 19 marca 2022 rozpoczęła się realizacja warsztatów „Podróże kulinarne ze smakiem” w ramach projektu „Zawodowe B2B” współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego. W warsztatach bierze udział łącznie dwunastu uczniów z technikum żywienia (klasy 1tżr i 3Tż/p).

          Na pierwszych zajęciach sporządzaliśmy potrawy z produktów popularnych w kuchni hiszpańskiej: słynne Gazpacho andaluz czyli andaluzyjski chłodnik warzywny; pieczoną w musztardzie pręgę wołową z borowikami, ryżem i szpinakiem; sałatkę z kurczaka, szpinaku, mango z migdałami oraz chocolate caliente czyli gorącą, gęstą czekoladę z nutą cynamonu i szczyptą pieprzu cayenne.

        • „Podróże kulinarne ze smakiem”: zobacz więcej
      • uczennice ZSUiP
      • MasterChef ZSUiP 2022
        • MasterChef ZSUiP 2022

        • 14.02.2022
        • 11 marca 2022 r. odbył się II SZKOLNY KONKURS KULINARNY MasterChef ZSUiP 2022 "WARZYWA NA TALERZU - KUCHNIA WEGETARIAŃSKA". Konkurs składał się z dwóch etapów:

          I etap - przesłanie do dnia 4 marca 2022 roku zgłoszenia dwuosobowych drużyn wraz z recepturą gastronomiczną oraz zdjęciem dania. Jury konkursowe I etapu: p. Beata Szwęch – kierownik praktyk zawodowych oraz p. Krystyna Piotrowska, p. Anna Cichocka, p. Bożena Frączkowska – nauczyciele zawodu.

        • MasterChef ZSUiP 2022: zobacz więcej
    •  

       

    • Zapraszamy na nasze social media oraz strony miejskie

      • UM Płock
      • BIP
      • Oficjalny profil na Facebooku
      • Oficjalny profil na Instagramie
      • Profil szkoły na Tiktoku
      • Oficjalny kanał na Youtube
    • Liczba wizyt

      liczba odwiedzin: 622877